Jeżeli to Octavia I (kombi), i dysza jest w osi wycieraczki, to sama dysza jest do kupienia jako częsć zamienna.
Włączenie poduszki Octavia II
Zwiń
X
-
Włączenie poduszki Octavia II
Witam serdecznie.
Dziś musiałem wyłączyć poduszkę pasażera w mojej Octavi. Po ponownym jej włączeniu, włącznikiem w schowku, cały czas pali mi się kontrolka poduszki na desce rozdzielczej.
Czy jest jakaś procedura ponownego włączania poduchy? W instrukcji jest tylko napisane, żeby włączyć ją w schowku i nic więcej.
Miał ktoś podobny problem?
Trzeba to skasować w serwisie?
Pozdrawiam
Stach
-
-
...oczywiscie wylaczenie i wlaczenie odbylo sie przy wylaczonym zaplonie?
Normalni powinna zgasnac, chybaze zostal zapisany blad ktory trzeba wykasowac w ASO lub na Vagu.
[ Dodano: Nie 03 Lut, 08 13:43 ]
...sproboj kilka razy wlaczyc i wylaczyc przy wylaczonym zaplonie moze wlacznik dobrze nie styka.
Komentarz
-
-
dariuspolo:...oczywiście wyłączenie i wlaczenie odbylo sie przy wylaczonym zaplonie?
Maicroft: Po wyłączeniu kluczykiem - cały czas się pali, na desce rozdzielczej. Po ponownym włączeniu - po uruchomieniu silnika na chwilę gaśnie i ponownie się zapala.
Myślicie, że w ASO zrobią to za darmo i od ręki?
Komentarz
-
-
Albo ASO albo vag powinien w tym wypadku pomoc. Podczas odlaczania poduszki musial wyskoczyc jakis blad ktory komputer teraz pokazuje. Jezeli auto masz na gwarancji to nie powinno byc problemu ze skasowaniem bledu ewentualnie wymiana czujnika.
Tak jak mowi kolega dariuspolo, w serwisie zrob tą samą czynność kilka razy i zobacz czy dalej będzie się paliła bo mogą usunąć błąd z komputera ale tylko chwilowo tzn ze do nastepnego odlaczenia poduszki.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz